X

ACTUEEL

06 April 2021

Start Reeënbeheer op 1 april 2021

Het nieuwe seizoen reeënbeheer is vanaf 1 april jl. van start gegaan. Dat betekent dat afschot van reebokken vanaf 1 april tot 1 oktober is toegestaan. Smalreeën en kalveren (mannelijk als vrouwelijk) mogen vanaf 1 april tot 1 juni worden geschoten en later in het jaar van 1 november tot 1 april. Ook is in april afschot van reegeiten toegestaan en later in het jaar vanaf 1 november tot 1 april.

De jachthouders die vorig seizoen afschot van reeën toegewezen hebben gekregen, hebben nu allemaal een aantal wildmerken als eerste toewijzing ontvangen en de daarbij behorende machtigingen via het digitale Fauna Registratie Systeem (FRS). De jachthouders dienen zelf te zorgen voor een grondgebruikersverklaring. 
 
Ongebruikte wildmerken van het afgelopen seizoen, zijn per 1 april 2021 niet meer geldig en kunnen dichtgeknepen de prullenmand in.
 
Na de verwerking van de tellingen zal de grofwildcommissie de definitieve toewijzing voor seizoen 2021-2022 gaan toekennen. De nog te verlenen wildmerken zullen in mei worden uitgezet en de machtigingen in FRS worden aangepast. 
 
Zie de ontheffing ree onder Publicaties.  

Related