X

ACTUEEL

11 May 2021

Wildmerken ree zijn voor seizoen 2021-2022 definitief toegewezen

Het bestuur van de Faunabeheereenheid Flevoland heeft eind april het werkplan ree voor seizoen 2021-2022 vastgesteld. 
De jachthouders zijn eerder dit jaar gevraagd hun jaarrondtelling op te geven. Een dergelijke telling is weliswaar een momentopname, maar geeft veel informatie over de aantallen en de geslachtsverhouding. De populatie ree wordt geschat op ca. 3.000 stuks, vergelijkbaar met die van 2019. Met een afschot van bijna 1.200 reeën zal iets meer dan de aanwas worden weggenomen. Een vermindering van de populatie is nodig om het valwildpercentage van 15% (landelijk 10%) naar beneden te brengen. Afgelopen jaar zijn 485 reeën aangereden. Het behalen van de toewijzing is dus van belang. 

Anders dan voorgaande jaren heeft de FBE de fysieke wildmerken rechtstreeks naar de jachthouders gestuurd. In maart is een deel van de toewijzing verstuurd en begin mei de aanvulling tot de definitieve toewijzing. Dit betreft zowel de toewijzing voor de bokken als voor de vrouwelijke dieren en kalveren. De jachthouders kunnen in FRS hun definitieve toewijzing opvragen. 
De FBE is voornemens alleen in geval van bijzondere situaties extra wildmerken uit te geven, zoals wanneer een ree uit zijn lijden verlost moet worden.
 

Related