X

ACTUEEL

10 February 2022

Opnieuw vogelgriep vastgesteld in Hierden

Op 8 februari is op een kleinschalige houderij in Hierden (Gelderland) vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep (H5). Om verdere verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen.

Er is een bewakingszone van 10 km vastgesteld. Een deel van de zone valt in de provincie Flevoland (waaronder Biddinghuizen en Zeewolde) en komt overeen met de bewakingszone van Hierden van 3 februari jl. Op onze website www.faunabeheereenheid.nl/flevoland onder ‘publicaties’ een overzichtskaart van alle vigerende bewakingszones opgenomen. 

In deze zones is het verboden watervogels te verstoren door handelingen in het kader van jacht, beheer en schadebestrijding. De ontheffing grauwe gans kan daarom in ieder geval de komende dertig dagen niet in dit gebied worden ingezet. Ook zijn verjagende handelingen, zoals het inzetten van het knapapparaat niet toegestaan. Grondgebruikers kunnen een tegemoetkoming in de faunaschade bij BIJ12 aanvragen. 
De kaart van de bewakingszone is in de bijlage ‘Bewakingszone Hierden III 10 km’ opgenomen. De grenzen van de bewakingszone zijn door middel van (water-)wegen beschreven, zie bijlage 2 van de regeling. 
Meldt dode vogels volgens de meldwijzer van de Rijksoverheid. Let op: raak dode vogels niet aan. 

Bewakingszone Hierden III

Regeling Hierden III


 

Related