X

ACTUEEL

November 2022

Vacature allround assistent FBE Flevoland (24 uur/week)

Heb jij interesse voor de natuur om je heen? Kom dan werken bij een dynamische natuurorganisatie.
[+] Lees meer...
September 2022

Vogelgriep vastgesteld in Bunschoten - Spakenburg

Op 1 september is bij een hobbyhouder met sierwatervogels vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. 
[+] Lees meer...
July 2022

Belangrijk bericht van de FBE Flevoland aan uitvoerders

Geachte jacht(akte)houder, grondgebruiker en andere belanghebbenden faunabeheer in Flevoland,
[+] Lees meer...
June 2022

Vogelgriep vastgesteld in Biddinghuizen

Op 17 juni is op een biologisch leghennenbedrijf in Biddinghuizen opnieuw vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. 
[+] Lees meer...

Vogelgriep vastgesteld in Hierden (Gld), bewakingszone valt deels in Flevoland

Op 7 juni is op een eendenbedrijf in Hierden (Gelderland) opnieuw vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen.
[+] Lees meer...

Vogelgriep vastgesteld op twee pluimveebedrijven in Hierden (Gld)

Op 10 juni is op twee pluimveebedrijven in Hierden (Gelderland) vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. 
[+] Lees meer...
February 2022

Ontheffing grauwe ganzen in de zomerperiode start op 1 maart

Vanaf morgen is het mogelijk via www.faunaschade.nl  een perceelsgebonden machtiging aan te vragen voor het bestrijden van dreigende belangrijke schade aan gewassen veroorzaakt door grauwe ganzen.
[+] Lees meer...

Vogelgriep vastgesteld in Putten

Op 16 februari is op een leghennenbedrijf in Putten (Gelderland) vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. Er is een bewakingszone van 10 km vastgesteld. Een deel van de zone valt in de provincie Flevoland (waaronder Zeewolde).
[+] Lees meer...

Uitvoering landelijke vrijstelling blijft (voorlopig) in Flevoland mogelijk

Rechtbank Midden-Nederland heeft vorige week het beroep van o.a. Fauna4Life tegen de ontheffing vos van provincie Utrecht gegrond verklaard. De rechter heeft ook geconcludeerd dat de landelijke vrijstelling niet goed in de Wet natuurbescherming is vastgelegd en heeft het doden van vossen in de provincie Utrecht verboden. De interpretatie van de conclusie over de landelijke vrijstelling is verschillend. 
[+] Lees meer...

Opnieuw vogelgriep vastgesteld in Hierden

Op 8 februari is op een kleinschalige houderij in Hierden (Gelderland) vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep (H5). Om verdere verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen.
[+] Lees meer...
Page 1 of 4 FirstPrevious [1]234 Last