X

ACTUEEL

October 2021

Reeënbeheer vanaf 1 november weer van start

Vanaf aanstaande maandag 1 november gaat het beheer van vrouwelijke reeën en kalveren van start. Of te wel mannelijke en vrouwelijke kalveren, smalreeën en reegeiten. 
[+] Lees meer...

Gezocht: vrijwilligers valwildafhandeling

In het belang van de openbare veiligheid en de verkeersveiligheid moeten aangereden dieren van de weg of uit de berm worden verwijderd en afgevoerd. Gevluchte dieren moeten worden opgespoord en vaak het uit het lijden worden verlost. In 2020 zijn in de provincie 426 grote hoefdieren aangereden. Een aanrijding is een traumatische gebeurtenis voor mens en dier. En voor het dier vaak dodelijk.
[+] Lees meer...

Vogelgriep vastgesteld in Zeewolde

Op een pluimveebedrijf in Zeewolde is de hoogpathogene vogelgriep (H5) geconstateerd. Minister Schouten van LNV heeft per 26 oktober een ophokplicht ingesteld voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. Dit heeft consequenties voor jacht, beheer en schadebestrijding in een deel van Flevoland.
[+] Lees meer...
August 2021

Schadebestrijding landelijk en provinciaal vrijgestelde diersoorten in Flevoland

Rechtbank Gelderland heeft deze week uitspraak gedaan over het beroep dat o.a. de Faunabescherming had ingesteld tegen het Faunabeheerplan Vrijstelling van provincie Gelderland. De Rechtbank is tot de conclusie gekomen dat voor de landelijk en provinciaal vrijgestelde diersoorten een schadeonderbouwing in het Faunabeheerplan moet worden aangetoond en onderbouwd. Dat betekent dat in Gelderland per direct de vrijstelling is geschorst. 
[+] Lees meer...
June 2021

Inhoudelijk jaarverslag 2020 FBE Flevoland gepubliceerd

De FBE Flevoland heeft haar inhoudelijk jaarverslag 2020 gepubliceerd. Met dit verslag legt de FBE Flevoland verantwoording af aan de provincie Flevoland voor het gebruik van de subsidiegelden.
[+] Lees meer...
May 2021

Wildmerken ree zijn voor seizoen 2021-2022 definitief toegewezen

Het bestuur van de Faunabeheereenheid Flevoland heeft eind april het werkplan ree voor seizoen 2021-2022 vastgesteld. 
[+] Lees meer...
April 2021

Beroepen ontheffing en vergunning afschot edelherten Oostvaardersplassen ongegrond verklaard

De Rechtbank Midden-Nederland heeft de beroepen van Dierbaar Flevoland, Fauna4Life en van Stamina tegen de ontheffing en vergunning afschot edelherten in de Oostvaardersplassen ongegrond verklaard. De ontheffing voor het beheren van edelherten in de Oostvaardersplassen kan doorgang blijven vinden, tenzij er hoger beroep wordt ingesteld.
[+] Lees meer...

Start Reeënbeheer op 1 april 2021

Het nieuwe seizoen reeënbeheer is vanaf 1 april jl. van start gegaan. Dat betekent dat afschot van reebokken vanaf 1 april tot 1 oktober is toegestaan. Smalreeën en kalveren (mannelijk als vrouwelijk) mogen vanaf 1 april tot 1 juni worden geschoten en later in het jaar van 1 november tot 1 april. Ook is in april afschot van reegeiten toegestaan en later in het jaar vanaf 1 november tot 1 april.
[+] Lees meer...

BIJ12 laat ervaring tegemoetkomingsaanvraag faunaschade onderzoeken

BIJ12 heeft CLM Onderzoek en Advies gevraagd te onderzoeken hoe het proces van het aanvragen van een tegemoetkoming voor faunaschade wordt ervaren. Met welke administratieve stappen heeft u te maken, en wat zou er volgens u verbeterd moeten worden?
[+] Lees meer...
February 2021

Vanaf 1 maart is de machtiging ganzen in de zomerperiode beschikbaar

Op maandag 1 maart kunt u in het SRS de machtiging grauwe gans in de zomerperiode aanvragen. De machtiging is tot 1 november dit jaar geldig. De aanvragen zullen worden snel afgehandeld.
[+] Lees meer...
Page 3 of 5 First 12[3]45 Last