X

ACTUEEL

February 2022

Vogelgriep vastgesteld in Putten

Op 16 februari is op een leghennenbedrijf in Putten (Gelderland) vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. Er is een bewakingszone van 10 km vastgesteld. Een deel van de zone valt in de provincie Flevoland (waaronder Zeewolde).
[+] Lees meer...

Opgeheven maatregelen Vogelgriep in provincie Flevoland

Inmiddels zijn voor enkele locaties in de provincie Flevoland de beperkingen m.b.t. maatregelen vogelgriep besmettingen opgeheven. Met dit bericht informeren wij u over de actuele situatie in Flevoland.
[+] Lees meer...

Vogelgriep vastgesteld in Zeewolde

Op 2 februari is bij een pluimveebedrijf in Zeewolde vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep (H5). Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen.
[+] Lees meer...

Opnieuw vogelgriep vastgesteld in Hierden

Op 8 februari is op een kleinschalige houderij in Hierden (Gelderland) vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep (H5). Om verdere verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen.
[+] Lees meer...

Vogelgriep vastgesteld in Hierden (Gld), bewakingszone valt deels in Flevoland

Op 3 februari is op een eendenbedrijf in Hierden (Gelderland) vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep (H5). Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. 
[+] Lees meer...
January 2022

Vogelgriep vastgesteld in Biddinghuizen

Op 30 januari is bij een vleeseendenbedrijf in Biddinghuizen vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep (H5). Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. 
[+] Lees meer...

Vogelgriep vastgesteld in Lelystad

Op 22 januari is bij een leghennenbedrijf in Lelystad vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep (H5). Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. 
[+] Lees meer...
November 2021

FBE Flevoland coördineert de afhandeling van wildaanrijdingen in de provincie

Vanaf 1 november 2021 heeft FBE Flevoland de coördinatie van de afhandeling van wildaanrijdingen in Flevoland overgenomen. Het FBE-bestuur heeft positief gereageerd op het verzoek van provincie Flevoland om dit tijdelijk te doen.
[+] Lees meer...

Nieuwe uitbraak van vogelgriep in Flevoland

Opnieuw is in provincie Flevoland Vogelgriep vastgesteld. Dit keer op een vleeseendenbedrijf in Zeewolde. Waarschijnlijk betreft het de hoogpathogene variant. Minister Schouten van LNV stelt per vandaag (4-11) een vervoersverbod in. 
[+] Lees meer...

Derde uitbraak vogelgriep Zeewolde vastgesteld

Op 5 november is bij een vleeseendenbedrijf in Zeewolde opnieuw vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om de hoog pathogene variant van de vogelgriep. 
[+] Lees meer...
Page 2 of 5 First 1[2]345 Last