X

ACTUEEL

17 June 2022

Vogelgriep vastgesteld in Biddinghuizen

Op 17 juni is op een biologisch leghennenbedrijf in Biddinghuizen opnieuw vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen. 

Er is een bewakingszone van 10 km vastgesteld. In deze zone is het verboden watervogels te verstoren door handelingen in het kader van beheer (zoals de reeën) en schadebestrijding. Zo kan de ontheffing grauwe gans in ieder geval de komende dertig dagen niet in dit gebied worden ingezet. Ook zijn verjagende handelingen om schade te voorkomen, zoals het inzetten van het knalpapparaat, gedurende die periode niet toegestaan. Stokken met linten of vlaggen die in het veld staan, kunnen blijven staan. Grondgebruikers kunnen bij schade een tegemoetkoming bij BIJ12 aanvragen. 

De kaart van de bewakingszone is in de bijlage ‘Bewakingszone 10 km Biddinghuizen II’ opgenomen. De grenzen van de bewakingszone zijn door middel van (water-)wegen beschreven, zie bijlage 2 van de regeling. Aanstaande maandag zal een kaart van alle bewakingszones aan onze website worden toegevoegd. 

Let op: raak dode vogels zonder persoonlijke beschermingsmiddelen niet aan. 

Regeling maatregelen vogelgriep Biddinghuizen II 2022

Bewakingszone 10 km vogelgriep Biddinghuizen II 2022
 

Related