X

FBE UTRECHT, STAATSBOSBEHEER & NATUURMONUMENTEN MAKEN INNOVATIE IN NATUURBEHEER MOGELIJK
08 July 2021

FBE UTRECHT, STAATSBOSBEHEER & NATUURMONUMENTEN MAKEN INNOVATIE IN NATUURBEHEER MOGELIJK

Op vrijdag 1 juli jl.  maakte de door de Faunabeheereenheid Utrecht in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer aangeschafte onderzoeksdrone haar ‘maiden flight’. Onderzoeksgebied was het 2 weken daarvoor door extreme storm geteisterde bosgebied rondom Leersum. Om de omvang en impact van de stormschade goed in kaart te brengen met het oog op het maken van herstelplannen is de drone tijdens haar eerste officiële vlucht hier met succes ingezet.

De onderzoeksdrone welke o.m. is voorzien van diverse camerasystemen is gezamenlijk aangeschaft om innovatie in natuur- en faunabeheer in Utrecht te stimuleren en gaat onder meer worden benut voor specialistische monitoringswerkzaamheden van (kwetsbare) soorten. 
 
De Faunabeheereenheid Utrecht is als initiatiefnemer van dit project bijzonder blij met deze samenwerking. Een adequaat natuur- en faunabeheer staat en valt bij goede monitoringsgegevens; de inzet van een drone draagt hier verder aan bij. Grote waardering is er ook voor de provincie Utrecht die innovatie in bos-, natuur- en faunabeheer actief ondersteunt.

Dronefoto2(500x375)

Dronefoto3(450x600)

 
 

 

Attachments

  1. Dronevideo.mp4 7/8/2021 11:19:47 AM