X

ACTUEEL

August 2021
JAARRAPPORTAGE FBE GELDERLAND 2020 GEPUBLICEERD

JAARRAPPORTAGE FBE GELDERLAND 2020 GEPUBLICEERD

De FBE Gelderland heeft haar jaarrapportage 2020 gepubliceerd. Hierin is het beheerverslag over het seizoen 2020-2021 weergegeven.
[+] Lees meer...
July 2021

FAUNABEHEEREENHEID GELDERLAND PUBLICEERT WERKPLANNEN GROTE HOEFDIEREN SEIZOEN 2021/2022

De Faunabeheereenheid Gelderland (FBE) coördineert de uitvoering van alle vormen van het faunabeheer in de provincie Gelderland. Het Algemeen bestuur van de FBE heeft de werkplannen 2021-2022 voor de diersoorten edelhert, damhert en wild zwijn vastgesteld. In deze plannen wordt de toewijzing vermeld om te komen tot de afgesproken doelstanden in de leefgebieden van deze dieren op de Veluwe.
[+] Lees meer...
April 2021
BIJ12 LAAT ERVARING TEGEMOETKOMINGSAANVRAAG FAUNASCHADE ONDERZOEKEN

BIJ12 LAAT ERVARING TEGEMOETKOMINGSAANVRAAG FAUNASCHADE ONDERZOEKEN

BIJ12 heeft CLM Onderzoek en Advies gevraagd te onderzoeken hoe het proces van het aanvragen van een tegemoetkoming voor faunaschade wordt ervaren. Met welke administratieve stappen heeft u te maken, en wat zou er volgens u verbeterd moeten worden?
[+] Lees meer...
February 2021

PAULINE KRIKKE NIEUWE VOORZITTER FAUNABEHEEREENHEID GELDERLAND

Het algemeen bestuur van de Faunabeheereenheid Gelderland (FBE) heeft tijdens de vergadering op 24 februari 2021 Pauline Krikke benoemd als nieuwe onafhankelijk voorzitter. Zij volgt Gert Verwolf per 1 maart 2021 op.
[+] Lees meer...
November 2020

REGELING SPECIFIEKE MAATREGELEN VOGELGRIEP TERWOLDE, GEDEELTELIJK JACHTVERBOD VAN KRACHT

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid heeft per direct een Regeling specifieke maatregelen in het beschermings- en het toezichtsgebied in verband met de preventie van hoogpathogene aviaire influenza in Terwolde ingesteld.
[+] Lees meer...

OPNIEUW VOGELGRIEP VASTGESTELD IN LAND VAN MAAS EN WAAL, GEDEELTELIJK JACHTVERBOD VAN KRACHT

Bij een pluimveebedrijf in het Gelderse Puiflijk is hoogpathogene vogelgriep (HPIA) vastgesteld. Vorige week werd de vogelgriep al vastgesteld bij een bedrijf in het Gelderse dorp Altforst, dat binnen een straal van 3 kilometer van het bedrijf in Puiflijk ligt.
[+] Lees meer...
October 2020

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN ALTFORST (GELDERLAND), GEDEELTELIJK JACHTVERBOD VAN KRACHT

Bij een pluimveebedrijf in het Gelderse Altforst is hoogpathogene vogelgriep (HPIA) vastgesteld. Als gevolg hiervan heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) per direct maatregelen ingesteld, waaronder een jachtverbod voor wilde eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren in een straal van 10 km rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...
May 2020
WIJ GAAN VERHUIZEN!

WIJ GAAN VERHUIZEN!

Na 17 fijne jaren in Deventer verhuizen wij per 1 juni a.s. naar Arnhem. Wij menen onze doelstellingen en ambities op onze nieuwe locatie nog verder te kunnen optimaliseren. De komende dagen zijn wij vanwege de verhuizing mogelijk minder goed bereikbaar. Vanaf 1 juni zijn wij weer volledig bereikbaar en kunt u ons bezoeken op onze nieuwe locatie.
[+] Lees meer...
March 2020

EVENEMENT FAUNADAG MIDDACHTEN GAAT NIET DOOR VANWEGE CORONA VIRUS!

Vandaag heeft de organisatie van de Faunadag Middachten bekend gemaakt het evenement te annuleren. De situatie rondom het Corona Virus gaf hier aanleiding toe.
[+] Lees meer...
July 2019

STAND VAN ZAKEN ZWIJNEN STERFTE VELUWE

Sinds begin 2019 is er verhoogde sterfte onder de wilde zwijnen op de Veluwe. Bij geen van deze zwijnen is Afrikaanse varkenspest (AVP) of klassieke varkenspest (KVP) aangetroffen. Zes wilde zwijnen zijn door DWHC uitgebreid onderzocht. Eén zwijn is doodgegaan aan een bacteriële longontsteking, maar voor de overige vijf wilde zwijnen is geen oorzaak gevonden. Wel zijn diverse varkensziekten en gifstoffen uitgesloten als doodsoorzaak.
[+] Lees meer...
Page 1 of 5 FirstPrevious [1]2345 Last