X

ACTUEEL

March 2023
FAUNADAG 2023 BIJ KASTEEL MIDDACHTEN, LEUK VOOR JONG EN OUD!

FAUNADAG 2023 BIJ KASTEEL MIDDACHTEN, LEUK VOOR JONG EN OUD!

Alles te weten komen over herten, reeën, zwijnen en moeflons op de Veluwe? Dat kan op zaterdag 25 maart 2023, tijdens de jaarlijkse Faunadag bij kasteel Middachten.
[+] Lees meer...
WOLVEN VAN INVLOED OP DE VELUWE?

WOLVEN VAN INVLOED OP DE VELUWE?

In 2015 keerde de wolf terug in Nederland. Mens én natuur moesten wennen: wolven hebben, alleen al door hun aanwezigheid, grote invloed op het gedrag van hoefdieren. Het landschapsgebruik van wild verandert als gevolg van de komst van de wolf. ARK Rewilding Nederland, de Zoogdiervereniging en Faunabeheereenheid Gelderland bespraken op Kroondomein het Loo met 70 betrokkenen recente kennis en inzichten.
[+] Lees meer...
FBE GELDERLAND NIEUWSBRIEF MAART 2023

FBE GELDERLAND NIEUWSBRIEF MAART 2023

De FBE Gelderland heeft vandaag haar nieuwsbrief maart 2023 doen uitgaan. In deze nieuwsbrief informeren wij u over actuele ontwikkelingen in en rond het faunabeheer in de Provincie Gelderland.
[+] Lees meer...
August 2022
JAARRAPPORTAGE FBE GELDERLAND 2021 (2022) GEPUBLICEERD

JAARRAPPORTAGE FBE GELDERLAND 2021 (2022) GEPUBLICEERD

De FBE Gelderland heeft haar jaarrapportage 2021 (2022) gepubliceerd. Hierin is het beheerverslag over het seizoen 2021-2022 weergegeven.
[+] Lees meer...
April 2022

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN TERSCHUUR

In Terschuur is een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om een hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD OP EENDENBEDRIJF TE LUNTEREN

In Lunteren is op een eendenbedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om een hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN BARNEVELD

In Barneveld is op een pluimveebedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...

WEER VOGELGRIEP VASTGESTELD IN LUNTEREN

In Lunteren is wederom een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om een hoogpathogene variant (Lunteren VII). Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN VOORTHUIZEN EN LUNTEREN

In Voorthuizen (1 bedrijf) en Lunteren (2 bedrijven), beide provincie Gelderland, zijn op meerdere pluimveebedrijven besmettingen met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om een hoogpathogene variant.
[+] Lees meer...

INFORMATIEF WEBINAR GELDERLAND EN DE WOLF D.D. 25 FEBRUARI 2022

De FBE Gelderland heeft op 25 februari jongstleden een informatief webinar over de komst van de wolf georganiseerd waarin verschillende nationale en internationale sprekers hun visie over en ervaringen met de wolf delen.
[+] Lees meer...
Page 1 of 6 FirstPrevious [1]2345 Last