X

ACTUEEL

April 2021
BIJ12 LAAT ERVARING TEGEMOETKOMINGSAANVRAAG FAUNASCHADE ONDERZOEKEN

BIJ12 LAAT ERVARING TEGEMOETKOMINGSAANVRAAG FAUNASCHADE ONDERZOEKEN

BIJ12 heeft CLM Onderzoek en Advies gevraagd te onderzoeken hoe het proces van het aanvragen van een tegemoetkoming voor faunaschade wordt ervaren. Met welke administratieve stappen heeft u te maken, en wat zou er volgens u verbeterd moeten worden?
[+] Lees meer...
February 2021

PAULINE KRIKKE NIEUWE VOORZITTER FAUNABEHEEREENHEID GELDERLAND

Het algemeen bestuur van de Faunabeheereenheid Gelderland (FBE) heeft tijdens de vergadering op 24 februari 2021 Pauline Krikke benoemd als nieuwe onafhankelijk voorzitter. Zij volgt Gert Verwolf per 1 maart 2021 op.
[+] Lees meer...
November 2020

REGELING SPECIFIEKE MAATREGELEN VOGELGRIEP TERWOLDE, GEDEELTELIJK JACHTVERBOD VAN KRACHT

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid heeft per direct een Regeling specifieke maatregelen in het beschermings- en het toezichtsgebied in verband met de preventie van hoogpathogene aviaire influenza in Terwolde ingesteld.
[+] Lees meer...

OPNIEUW VOGELGRIEP VASTGESTELD IN LAND VAN MAAS EN WAAL, GEDEELTELIJK JACHTVERBOD VAN KRACHT

Bij een pluimveebedrijf in het Gelderse Puiflijk is hoogpathogene vogelgriep (HPIA) vastgesteld. Vorige week werd de vogelgriep al vastgesteld bij een bedrijf in het Gelderse dorp Altforst, dat binnen een straal van 3 kilometer van het bedrijf in Puiflijk ligt.
[+] Lees meer...
October 2020

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN ALTFORST (GELDERLAND), GEDEELTELIJK JACHTVERBOD VAN KRACHT

Bij een pluimveebedrijf in het Gelderse Altforst is hoogpathogene vogelgriep (HPIA) vastgesteld. Als gevolg hiervan heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) per direct maatregelen ingesteld, waaronder een jachtverbod voor wilde eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren in een straal van 10 km rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...
May 2020
WIJ GAAN VERHUIZEN!

WIJ GAAN VERHUIZEN!

Na 17 fijne jaren in Deventer verhuizen wij per 1 juni a.s. naar Arnhem. Wij menen onze doelstellingen en ambities op onze nieuwe locatie nog verder te kunnen optimaliseren. De komende dagen zijn wij vanwege de verhuizing mogelijk minder goed bereikbaar. Vanaf 1 juni zijn wij weer volledig bereikbaar en kunt u ons bezoeken op onze nieuwe locatie.
[+] Lees meer...
March 2020

EVENEMENT FAUNADAG MIDDACHTEN GAAT NIET DOOR VANWEGE CORONA VIRUS!

Vandaag heeft de organisatie van de Faunadag Middachten bekend gemaakt het evenement te annuleren. De situatie rondom het Corona Virus gaf hier aanleiding toe.
[+] Lees meer...
July 2019

STAND VAN ZAKEN ZWIJNEN STERFTE VELUWE

Sinds begin 2019 is er verhoogde sterfte onder de wilde zwijnen op de Veluwe. Bij geen van deze zwijnen is Afrikaanse varkenspest (AVP) of klassieke varkenspest (KVP) aangetroffen. Zes wilde zwijnen zijn door DWHC uitgebreid onderzocht. Eén zwijn is doodgegaan aan een bacteriële longontsteking, maar voor de overige vijf wilde zwijnen is geen oorzaak gevonden. Wel zijn diverse varkensziekten en gifstoffen uitgesloten als doodsoorzaak.
[+] Lees meer...
April 2019

MELDING VIJF VERDACHTE DOOD GEVONDEN WILDE ZWIJNEN

Op vrijdag 29 maart heeft de FBE meldingen ontvangen van vijf verdachte dood gevonden wilde zwijnen. De vijf kadavers lagen in een klein gebied in de Midden Veluwe. Twee zeugen lagen heel dichtbij elkaar en de andere drie zeugen een kilometer verder op.
[+] Lees meer...
March 2019
GELDERLAND STELT LEEFGEBIED VELUWSE WOLVEN VAST

GELDERLAND STELT LEEFGEBIED VELUWSE WOLVEN VAST

Gedeputeerde Staten van Gelderland stelden vandaag het leefgebied van wolven op de Noord- en Midden-Veluwe vast. Binnen het aangewezen gebied kunnen dierhouders zich voorbereiden op het beschermen van hun dieren. Daarbij gaat het vooral om schapen. LTO schapenhouderij en het Platform voor de kleinschalige schapen- en geitenhouders ondernemen actie om de gesprekken op gang te brengen. De provincie Gelderland ondersteunt dat.
[+] Lees meer...
Page 3 of 6 First 12[3]45 Last