X

ACTUEEL

April 2022

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN LUNTEREN

In Lunteren is op een eendenbedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...
March 2022

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN LUNTEREN

In Lunteren is op een pluimveebedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN WAGENINGEN

In Wageningen is op een vermeerderingsbedrijf met kippen een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...
February 2022

UITBRAKEN VOGELGRIEP BIJ PLUIMVEEBEDRIJVEN IN NEDERLAND

Bijna dagelijks komen er meldingen binnen van nieuwe uitbraken van vastgestelde besmettingen van vogelgriep op pluimveebedrijven in het land. Een aantal besmettingen hebben ook betrekking en gevolgen voor jachtaktehouders binnen de provincie Gelderland.
[+] Lees meer...

UITBRAAK VOGELGRIEP TE VUREN (BETUWE-LAND VAN MAAS EN WAAL)

Vanochtend is de FBE geïnformeerd over de uitbraak van vogelgriep bij een pluimveebedrijf in de gemeente Vuren. Als gevolg van deze uitbraak zijn er beperkingen ten aanzien van het houden en vervoeren van pluimvee. Ook heeft dit gevolgen voor bepaalde onderdelen van het faunabeheer.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN HIERDEN

In Hierden (provincie Gelderland) is vogelgriep vastgesteld waarbij het gaat om een hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom de getroffen locatie.
[+] Lees meer...
January 2022

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN BIDDINGHUIZEN

In Biddinghuizen (provincie Flevoland) is op een vleeseendenbedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf. Dit raakt ook de provincie Gelderland.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN EDE

In Ede (provincie Gelderland) is bij eenden op een vermeerderingsbedrijf een besmetting vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om een hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...
August 2021
JAARRAPPORTAGE FBE GELDERLAND 2020 GEPUBLICEERD

JAARRAPPORTAGE FBE GELDERLAND 2020 GEPUBLICEERD

De FBE Gelderland heeft haar jaarrapportage 2020 gepubliceerd. Hierin is het beheerverslag over het seizoen 2020-2021 weergegeven.
[+] Lees meer...
July 2021

FAUNABEHEEREENHEID GELDERLAND PUBLICEERT WERKPLANNEN GROTE HOEFDIEREN SEIZOEN 2021/2022

De Faunabeheereenheid Gelderland (FBE) coördineert de uitvoering van alle vormen van het faunabeheer in de provincie Gelderland. Het Algemeen bestuur van de FBE heeft de werkplannen 2021-2022 voor de diersoorten edelhert, damhert en wild zwijn vastgesteld. In deze plannen wordt de toewijzing vermeld om te komen tot de afgesproken doelstanden in de leefgebieden van deze dieren op de Veluwe.
[+] Lees meer...
Page 2 of 6 First 1[2]345 Last