X

GROEN CAFE: VERJAGING MET DRONES EEN DIERVRIENDELIJKER ALTERNATIEF?
21 April 2023

GROEN CAFE: VERJAGING MET DRONES EEN DIERVRIENDELIJKER ALTERNATIEF?

Op woensdag 19 april jl. organiseerde de Faunabeheereenheid Utrecht in de Grebbelounge te Renswoude een Groen Café. Gijs de Kruif, voorzitter FBE Utrecht, verwelkomde eenieder en gaf in zijn welkomstwoord aan dat het faunadossier momenteel erg in ontwikkeling is.

Rechtbanken vragen om al maar meer cijfers en wetenschappelijk onderzoek ter onderbouwing van het beheer, de minister kondigt een stelselwijziging aan, de provincie is bezig met een herziening van haar provinciale faunabeleid en ondertussen neemt de schade toe en zijn er gerede zorgen over de predatie van weidevogels en andere kwetsbare bodembroeders.

Jeroen Nuissl, directeur FBE Utrecht ging in zijn presentatie vervolgens verder in op deze actualiteiten en de diverse gerechtelijke uitdagingen waarna het de beurt was aan Dirk Keuper van het adviesbureau CLM. Op verzoek van de provincie, in casu de provinciale werkgroep alternatief beheer, waar ook de Faunabeheereenheid actief in participeert, hebben zij in samenwerking met de drone deskundigen van Drowgoo een praktijkproef voor het verjagen van ganzen van grasland met behulp van drones gerealiseerd in de Noord- en Donkereindse polder globaal gelegen tussen Wilnis, Breukelen en Kockengen.

Binnenkort treft u op onze site de onderzoeksresultaten aan.