X

24 August 2023

VACATURE PROGRAMMAMANAGER FAUNA

Wil jij je tanden zetten in de dynamische problematiek rondom ganzen in het Utrechtse veen-weidegebied, aanrijdingen met reeën op de Utrechtse Heuvelrug of vossen die problemen veroorzaken aan Freilandbedrijven in de Gelderse Vallei? Kun je omgaan met het spanningsveld tussen tegenstrijdige belangen, bruggen slaan en in kansen denken in plaats van problemen? Dan zoeken we jou! 

In de stichting Faunabeheereenheid Utrecht (FBE) werken organisaties van grondeigenaren en -gebruikers en maatschappelijke organisaties samen. In het wild levende dieren zijn beschermd maar het kan nodig zijn om faunabeheer uit te voeren ter bescherming van bijvoorbeeld de verkeersveiligheid, volksgezondheid, landbouw of natuurwaarden. De FBE maakt daartoe faunabeheerplannen, stuurt de uitvoering van de plannen aan, voert tellingen uit, monitort en evalueert het faunabeheer en fungeert als kenniscentrum voor gemeenten, waterschappen, terreinbeheerders, agrariërs, uitvoerders, bedrijven en burgers in Utrecht.

Faunabeheer is een complexe maar uitdagende opgave die geregeld leidt tot politiek en maatschappelijk debat. Het maken van verantwoorde keuzes en het wegen van de verschillende in het geding zijnde belangen is verantwoordelijk werk met impact. 
Momenteel zijn wij op zoek naar een veelzijdige programmamanager met kennis of aantoonbare affiniteit op het gebied van natuur- en faunabeheer. Je werkt als programmamanager integraal aan diverse dossiers en in verschillende rollen. Soms trek je de kar als procesleider, breng je betrokkenen bij elkaar of ben je voorzitter van een werkgroep en soms werk je ondersteunend en adviserend aan de inhoudelijk betrokken collega’s of het bestuur. Daarnaast ben je een belangrijke sparringpartner voor de directeur en werk je actief mee aan de verdere ontwikkeling van de organisatie o.m. door het opstellen van jaarplannen, evaluaties en begrotingen. 

De actuele thema’s waarbinnen je aan het werk bent, vragen dat je de dossiers snel eigen kunt maken. Jij weet met een open houding en probleemoplossende instelling gezamenlijke resultaten te boeken. Jouw vaardigheden op het gebied van (strategisch) bestuurlijk adviseren, communicatietechniek en management komen hierbij goed van pas.

Bekijk hier de volledige vacature