X

DE WOLF IN DE PROVINCIE UTRECHT
17 April 2024

DE WOLF IN DE PROVINCIE UTRECHT

In de provincie Utrecht worden regelmatig wolven gezien. De wolf is een beschermde diersoort, het is verboden ze te doden, te vangen en opzettelijk te verstoren. Als we wolven met rust laten, voldoende afstand houden en niet voeren, zijn ze geen bedreiging voor de mens. 
Wat kun je het beste doen wanneer je een wolf tegenkomt?

Informatie en tips: provincie-utrecht.nl/wolf

Ben je dierhouder?
Dan kun je subsidie aanvragen voor wolfwerende rasters om jouw landbouwhuisdieren te beschermen tegen mogelijke aanvallen door een wolf. 

Subsidieregeling wolf-werende rasters
De provincie Utrecht heeft de regeling opengesteld voor alle aangewezen hoefdieren en voor alle dierenhouders, dus zowel voor geregistreerde bedrijfs- als hobbymatige dierhouders. De subsidieregeling voor de wolf-werende rasters is nu op de website van Provincie Utrecht te vinden: Wolfwerende rasters | provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl). De eerste aanvragen voor de subsidieregeling zijn al bij de provincie binnengekomen.   

Rondetafelgesprek Tweede Kamer
De commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wilde zich nader laten informeren over de positie van de wolf in Nederland. De commissie sprak hierover met diverse deskundigen op donderdag 4 april 2024. Het gesprek is terug te kijken via de website van de Tweede Kamer: Rondetafelgesprek over de wolf in Nederland | Tweede Kamer der Staten-Generaal

Meer informatie
De wolf | provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl)
Alles over de wolf in Nederland (bij12.nl)