X

April 2022

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN VOORTHUIZEN EN LUNTEREN

In Voorthuizen (1 bedrijf) en Lunteren (2 bedrijven), beide provincie Gelderland, zijn op meerdere pluimveebedrijven besmettingen met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om een hoogpathogene variant.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN LUNTEREN

In Lunteren (provincie Gelderland) is op een eendenbedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...
WOLF WAARGENOMEN IN AMERSFOORT EN OP DE UTRECHTSE HEUVELRUG

WOLF WAARGENOMEN IN AMERSFOORT EN OP DE UTRECHTSE HEUVELRUG

Recent is een Wolf waargenomen in Amersfoort en op de Utrechtse Heuvelrug. Naar aanleiding hiervan heeft de provincie Utrecht een persbericht opgesteld met daarin o.a. informatie over: wat te doen, hoe om te gaan met schade alsmede een oproep tot het delen van waarnemingen.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN BARNEVELD

In Barneveld (provincie Gelderland) is op een pluimveebedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...
UITDAGINGEN IN HET FAUNABEHEER, VERSLAG VAN DE RONDE TAFEL BIJEENKOMST OP 6 APRIL 2022 TE LEUSDEN

UITDAGINGEN IN HET FAUNABEHEER, VERSLAG VAN DE RONDE TAFEL BIJEENKOMST OP 6 APRIL 2022 TE LEUSDEN

De Faunabeheereenheid Utrecht (hierna FBE Utrecht of FBE) heeft tot taak een effectief en efficiëntfaunabeheer te coördineren binnen de provincie Utrecht. Deze taak ligt verankerd in de wet (Wetnatuurbescherming) en het daartoe overeenkomstig opgestelde provinciale beleid (VerordeningNatuur en Landschap). De zorg voor een duurzaam faunabeheer vergt om een continue weging vanbelangen.
[+] Lees meer...
March 2022

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN LUNTEREN

In Lunteren (provincie Gelderland) is op een pluimveebedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf. De door de minister getroffen maatregelen stellen tijdelijk ook beperkingen aan de uitvoering van het faunabeheer en de jacht in dit gebied. Dit raakt ook de provincie Utrecht.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN WAGENINGEN

In Wageningen (provincie Gelderland) is op een vermeerderingsbedrijf met kippen een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf. Dit raakt ook de provincie Utrecht.
[+] Lees meer...

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN HEKENDORP

In Hekendorp (provincie Utrecht) is op een pluimveebedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf.
[+] Lees meer...
February 2022

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN VUREN

In Vuren (provincie Gelderland) is op een pluimveebedrijf een besmetting met vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om heen hoogpathogene variant. Een van de maatregelen die de minister van LNV heeft genomen is de instelling van een beschermings-en bewakingszone (10km) rondom het getroffen bedrijf. Dit raakt ook de provincie Utrecht.
[+] Lees meer...
January 2022

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN EDE

In Ede (provincie Gelderland) is bij eenden op een vermeerderingsbedrijf een besmetting vogelgriep vastgesteld waarbij het waarschijnlijk gaat om een hoogpathogene variant
[+] Lees meer...
VOGELGRIEP VASTGESTELD IN NIEUWERBRUG

VOGELGRIEP VASTGESTELD IN NIEUWERBRUG

Op een siervogelhouderij in Nieuwerbrug, gemeente Bodegraven Reeuwijk, is een besmetting met hoogpathogene vogelgriep (HPAI) vastgesteld.
[+] Lees meer...
December 2021

RESULTATEN FAUNATELLING 2021

Elk jaar organiseert de Faunabeheereenheid Utrecht 3 faunatellingen: de reeëntelling, de voorjaarstelling en de zomerganzentelling.
[+] Lees meer...

REGELING MAATREGELEN BESCHERMINGS- EN BEWAKINGSZONE HOOG PATHOGENE VOGELGRIEP VINKEVEEN 2021 INGETROKKEN

Het ministerie van LNV heeft per 20 december jongstleden de Regeling maatregelen beschermings- en bewakingszone hoogpathogene vogelgriep Vinkeveen 2021 ingetrokken en daarmee zijn de beperkende maatregelen niet langer van toepassing.
[+] Lees meer...
KERSTGROET

KERSTGROET

Het bestuur en medewerkers van de Faunabeheereenheid Utrecht wensen u fijne kerstdagen en een voorspoedig 2022!
[+] Lees meer...
November 2021

VOGELGRIEP GECONSTATEERD IN VINKEVEEN

Op 21 november 2021 is op een pluimveebedrijf in Vinkeveen vogelgriep vastgesteld, waarbij het waarschijnlijk gaat om een hoogpathogene variant. Er is per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Vinkeveen. Daarnaast geldt ook een jachtverbod in dit gebied en is de landelijke ophok- en afschermplicht nog onverminderd van kracht.
[+] Lees meer...
October 2021

VOGELGRIEP ZEEWOLDE (FLEVOLAND)

Op 26 oktober is er een nieuwe besmetting met hoogpathogene vogelgriep geconstateerd in Zeewolde (Flevoland). Om verspreiding van vogelgriep te voorkomen zijn er maatregelen van kracht (landelijke ophokplicht maar ook beperkingen betreffende jacht & beheer binnen de 10km zone rondom het getroffen bedrijf).
[+] Lees meer...
ECOLOGISCHE EN JURIDISCHE UITDAGINGEN IN HET FAUNABEHEER CENTRAAL TIJDENS BESTUURLIJKE VERDIEPINGSSESSIE

ECOLOGISCHE EN JURIDISCHE UITDAGINGEN IN HET FAUNABEHEER CENTRAAL TIJDENS BESTUURLIJKE VERDIEPINGSSESSIE

Hoe geef je uitvoerders voldoende ruimte om adequaat schade te voorkomen en tegelijkertijd te voldoen aan alle wettelijke vereisten die gekoppeld zijn aan het strikte wettelijke instrumentarium van ontheffingen?
[+] Lees meer...
July 2021

REGELING MAATREGELEN BESCHERMINGS- EN BEWAKINGSZONE HOOG PATHOGENE VOGELGRIEP VLEUTEN 2021 WORDT INGETROKKEN

Zojuist heeft het ministerie van LNV laten weten dat per 12 juli 00:00 uur de Regeling maatregelen beschermings- en bewakingszone hoogpathogene vogelgriep Vleuten 2021 wordt ingetrokken en daarmee de beperkende maatregelen niet langer van toepassing zijn.
[+] Lees meer...

ECODUCT GREBBEBERG DOET WAAR HET VOOR BEDOELD IS

Dieren maken de oversteek sinds aanpassingen en toezicht
[+] Lees meer...
FBE UTRECHT, STAATSBOSBEHEER & NATUURMONUMENTEN MAKEN INNOVATIE IN NATUURBEHEER MOGELIJK

FBE UTRECHT, STAATSBOSBEHEER & NATUURMONUMENTEN MAKEN INNOVATIE IN NATUURBEHEER MOGELIJK

Op vrijdag 1 juli jl. maakte de door de Faunabeheereenheid Utrecht in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer aangeschafte onderzoeksdrone haar ‘maiden flight’. Onderzoeksgebied was het 2 weken daarvoor door extreme storm geteisterde bosgebied rondom Leersum. Om de omvang en impact van de stormschade goed in kaart te brengen met het oog op het maken van herstelplannen is de drone tijdens haar eerste officiële vlucht hier met succes ingezet.
[+] Lees meer...
Page 6 of 8 First 45[6]78 Last